Mikä
ihmeen
klaps ry?

KLAPS klassista lapsille ry:n päätarkoitus on tuottaa laadukkaita ja mukaansatempaavia klassisen musiikin näyttämöteoksia lapsille oopperan ammattilaisten voimin. Yhdistykseen perustivat 2012 säveltäjä Anna Nora, ohjaaja Juulia Tapola ja visualisti Eija Mizohata. Vuonna 2019 pukusuunnittelija Pia Lasonen tuli mukaan KLAPS ry:n toimintaan Eija Saarikiven jättäessä yhdistyksemme keväällä 2019. Uusi lastenooppera Maaginen Kalevala -tarina suomalaisista supervoimista kantaesitetään Kanneltalossa marraskuussa 2020.

Timo Parvelan kirjaan pohjautuva ja Anna Noran säveltämä lastenmusikaali Maukka ja Väykkä & Karhu Murhinen sai kantaesityksensä Kanneltalossa 21.11.2018, ja esitys on vieraillut myös Helsingin Malmitalossa, Järvenpäätalossa, Espoon Sellosalissa sekä Raumalla Rauma-salissa 2020.

Klaps ry aloitti toimintansa toteuttamalla kantaesityskiertueen Anna Noran säveltämästä satuoopperasta Kani Koipeliinin kuperkeikat Helsingin Juhlaviikoille 2012. Kani Koipeliinin kuperkeikat (san. Kirsi Kunnas), esitettiin lisäksi Sellosalissa 2012 sekä Ilmajoen Musiikkijuhlilla 2013. Kesällä 2017 esitys nähtiin myös Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Klaps ry voitti lastenteatterin ITU palkinnon Into parrakas vauva -satumusikaalilla 2015. Kantaesityksensä satumusikaali sai marraskuussa 2016 Kanneltalossa. Hulvaton esitys vieraili Hurraa! – lasten- ja nuorten festivaalilla maaliskuussa 2017, sekä Hämeenlinnassa ja Sellosalissa 2018.

Klaps ry tuottaa yhteistyössä musiikkioppilaitosten kanssa tarinallisia lastenkonsertteja. Näissä esiintyjinä ovat musiikkia harrastavat lapset ammattilaisten ohjauksessa. Konsertteja on pidetty ilmaisnäytöksinä koulu- ja päiväkotiryhmille Helsingin Musiikkitalon lastenviikolla ja Helsingin Konservatorion Visseli-tapahtumassa sekä pääsymaksullisina esityksinä muulle yleisölle mm, Sellosalissa, Kanneltalossa ja Martinus-salissa.

Ilkka Kuusiston säveltämä Kiri-Kiri esitettiin keväällä 2013 ja Marjatta Meritähden Kissa Kehrääväinen keväällä 2014. Syksyllä 2015 esitettiiin visualisoitu Sibelius-juhlakonsertti Sibelius soikoon! Helsingin Konservatorion konserttisalissa, Sellosalissa ja Musiikkitalon Sibelius-juhlaviikolla. Klaps ry vastasi visualisoinnista ja tuotti konsertit yhteistyössä Helsingin Konservatorion ja Musiikkiopisto Juvenalian kanssa.

Klaps klassista lapsille ry:n lastenoopperoita on vuosien aikana käynyt katsomassa yli 10 000 katsojaa. Lastenkoserteissa on myös ollut lähemmäs reilusti yli 5000 kuulijaa.

Tekijät

Juulia Tapola

Anna Nora

Pia Lasonen